Activităţile opţionale au la bază principiile educaţiei, urmărind o modelare a copilului din punct de vedere intelectual, cu scopul pătrunderii în universul cunoaşterii, precum şi favorizarea zonei cerebrale predominante a copilului, astfel activitățile opționale  și cluburile extracurriculare sunt organizate în 3 categorii:

  • cluburi de sport și mișcare: Dans, Înot;
  • cluburi de arte: Pictură, Pian;
  • cluburi de cunoaștere: Dezvoltare Personala, Jocuri logopedice, British English Club, pentru copii cu abilitati speciale in anumite domenii.

 

                               DANS

Dansul este poate una dintre primele   tipuri de arta pe care copiii o pot aprecia.   Atunci cand cei mici asculta melodii, nu   este deloc neobisnuit ca ei sa inceapa sa   se miste pe ritmul muzicii. Fiind motivat sa   faca cativa pasi organizati pentru a se   sincroniza cu melodia, copilul va dezvolta   admiratie pentru ambele tipuri de arta. Cu   ajutorul cursurilor de dans, micutii   dansatori invata sa aprecieze arta si isi   dezvolta gustul estetic, ei devenind pe zi ce   trece mai increzatori in a isi exprima liber   sentimentele, trairile, emotiile.

                                INOT

Studiile arată că înotul este o activitate  care stimulează dezvoltarea fizică   armonioasă a copiilor, cu multiple implicaţii  pozitive pentru sănătate. Înotul poate   îmbunătăţi starea emoţională, contribuie la   scăderea anxietăţiii şi este un factor major   în privinţa creşterii încredereii în sine. Acest   lucru este dat de faptul că cel mic învaţă să   înoate, îşi depăşeşte frica de apă şi câştigă   în plus abilităţi de supravieţuitor. Mai mult,   înotul poate ajuta copilul să socializeze şi  să-şi formeze un grup nou de prieteni   printre copiii care merg la bazin.

PICTURA

Jocul culorilor este o imbinare intre arta si terapie. Copiilor le place sa deseneze de la cele mai mici varste. Inainte de a invata sa scrie, acestia sunt fascinati de creioanele colorate cu care traseaza linii sau forme despre care apoi spun ca reprezinta oameni, copaci sau flori. Cursurile de pictura il pot ajuta pe micut sa isi dezvolte o serie de abilitati de intra si interrelationare, imbunatatindu-i starea de spirit, mentalul si emotionalul.

PIAN

Studierea acestui instrument muzical poate avea o serie de beneficii asupra dezvoltarii armonioase a copilului dumneavoastra, precum stimularea sensibilitatii auditive, dezvoltarea motricitatii fine, stimularea atentiei, a memoriei, a rabdarii si a perseverentei.

                  DEZVOLTARE PERSONALA 

In cadrul atelierelor de dezvoltare personala, copiii au ocazia sa se autoexploreze si sa se dezvolte cu suportul atmosferei si al coeziunii ce se nasc lucrand in grup. Cei mici invata cum sa se exprime mai bine pe ei insisi, sa-i cunoasca pe ceilalti si sa relationeze eficient cu ei, sa deprinda flexibilitate in gandire pentru gasirea solutiilor in orice imprejurare, sa stie cum sa-si stabileasca si sa-si atinga mizele in viata lor cotidiana.

                        JOCURI LOGOPEDICE

Terapia logopedică deţine un rol foarte important în îmbunătăţirea pronunţiei cuvintelor şi propoziţiilor, care duce la creşterea încrederii în forţele proprii şi a integrării cu succes în societate a copilului.Mai mult, terapia logopedică ajută la înlăturarea negativismului faţă de vorbire, înlătură anxietatea şi creşte motivaţia faţă de procesul educativ, toate acestea având rolul de a spori  dezvoltarea armonioasă a copilului.

                 BRITISH ENGLISH CLUB

Intre 3 si 6 ani, copiii asimileaza mai repede, in mod natural, si pot invata o a doua limba la fel de usor ca pe cea materna. Cursul de engleza, integreaza o gama variata de activitati amuzante , cum ar fi cantecele, jocuri si competitii care stimuleaza motivatia copilului, ajutandu-l sa asimileze pronuntia, vocabularul si gramatica, in mod natural.